HTML

SKurusa blogja

Archívum

Friss topikok

Linkblog

Múzeumavató és futballmeccs Simon Tibor emlékére Tiszalökön

2010.09.24. 20:00 :: skurusa

Megtelt a tiszalöki Teleki Blanka Gimnázium futballpálya lelátója csütörtök délután a Simon Tibor emlékére szervezett Tiszalök-Ferencváros BL-vegyescsapat meccsre. A találkozó előtt felavatták a tiszalöki Simon-emlékmúzeumot is.
 
A Ferencváros legendás kettes számú játékosának, harcosának az emlékére tiszalöki rajongók egy csoportja egy emlékmúzeumot álmodott meg Tiszalökre. Rengeteg szervezést, utána járást igényelt, de megérte! E múzeumfelavatásra került  sor Takács Tibor egykori FTC-alelnök és Gömze Sándor tiszalöki polgármester beszédeivel.
 
 
Az avatóünnepségen helyi gyermekek zenekara is emlékezetessé tette a délutánt. Képviseltette magát a Magyar Labdarúgó Szövetség és jelen volt mások mellett a Fradi legendás Gyúrója, a "Szakáll" néven ismert Bodnár József. Simon Tiborra emlékezve Tiszalökön volt Dunai II. Antal legendás gólkirály, olimpiai bajnok, az olimpiai válogatott korábbi szövetségi kapitánya is. Rengeteg Fradi-szurkolói is Szabolcs megyébe érkezett egykori legendájukra emlékezni, ahogy szép számban itt voltak és vannak Simon egykori társai: Az egykori, 1995-ös BL-csapat tagjai közül sokan. Részt vett az avatáson és a mérkőzést is megtekintette a Jobbik két országgyűlési képviselője: a szervezők meghívására érkezett Szilágyi György és Dr. Kiss Sándor.
 
A múzeum felavatása után a nem messze lévő futballpályáé következett. A helyiek csapata, az NB III-as Tiszalök és a Gimnázium vegyes csapata a Fradi 1995-ös BL-csapatának és a szurkolók, valamint volt Fradi-játékosok csapatának az együttesével meccselt. Megtelt a Tiszalöki Gimnázium pályálya: a fedett lelátón több százan várták a két csapat meccsét. A Fradi egykori labdarúgói közül olyan nevek is szerepelnek a csapatban, mint Bánki "Dodó" József, Tóth Mihály, Mátyus János, Hrutka János, Keller József, Telek András, vagy épp Horváth Péter.
 
A meccset a Tiszalök nyerte 2:1 arányban! Gólszerzők: Nagy Sándor (11-esből), Aszalós Sándor (fejesből) illethe Hrutka János (egy csodaszép szabadrúgás gólból)
 
A meccset követően a helyi Tisza étteremben vacsoráztam a "legendákkal", Fradi mezemre felkerült az aláírásuk. Aláírást sikerült szerezni "Simi" fiától is! Majd a szurkolókkal, a baráti kör tagjaival meglátogattuk a helyi "Fradi Söröző"-t is :-)

 

Ez a nap még sokáig emlékezetes marad számomra! :-)

 

"A Ferencváros legendás kettes számú játékosát 2002 áprilisában gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel az akkor Caffé Allure néven futó, ma Jam Pub-nak nevezett éjszakai szórakozóhelyen. Az elkövetők közöt hivatásos rendőr is volt. Érdemi büntetetést a mai napig nem kaptak...

Simon Tibor mezét a Ferencváros visszavonultatta, 2002 óta soha többé senki nem vehette fel a hátvéd számával ellátott sportszerelést."

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://skurusa.blog.hu/api/trackback/id/tr742324104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vipera01 2010.09.29. 14:29:52

Meg kellett volna említeni, hogy az FTC vezetés megtiltotta (!) a klub tagjainak a részvételt...

skurusa 2010.09.29. 14:31:56

Nem tartottam méltónak Simi emlékéhez...
De teljesen igazad van!

Oldkalóz 2010.09.30. 14:51:52

@Vipera01:
Milyen Fradi vezetés? Tisztán idegenekből áll, akinek a fradi név semmit, csak a fizetésük jelent valamit!

Oldkalóz 2010.09.30. 14:52:13

Hajrá Fradi! Hajrá Tiszalök!!!
süti beállítások módosítása